dilluns, 30 de juny del 2008

Qui ho condemna?

Després de veure aquesta notícia per part de la CUP Reus:

Des de la CUP de Reus denunciem l'impunitat en que es van tornar a cremar les Senyeres que onejaven d'un dels fanals de la Plç.Prim, en motiu de les Festes Majors de St.Pere, durant les celebracions que es van viure a la Ciutat després de la victòria de l'equip de la "Federación Española de Fútbol" en la competició de l'Eurocopa.

Aquest no és un fet nou, doncs ara fa un any també es van cremar impunement les mateixes Senyeres durant les celebracions per la victòria de l'equip de futbol "Real Madrid".

Entenem com a inadmisible que aquests fets, si és que s'arriben a identificar i detenir als autors, acabin amb un mer expedient administratiu pel fet de deteriorar material propietat del Consistori quan veiem amb ràbia com el company de Terrassa, Francesc Argemí "Franki", pateix condemna de presó sota la sentència (sense proves concluents) d'"ultratge a la bandera espanyola".

Des de la CUP de Reus exigim al Consistori que prenguin les mesures adients davant d'aquests fets.

CUP-Reus

30 de juny del 2008.

Estat de la Plç.Prim i del fanal avui a les 8 del matí:




Només se m'acud respondre això:


Qui ho condemna?

L’any passat, en dates similars, es va complir la victòria del Real Madrid i la posterior celebració per part de l’afició. Recordem, però, que els fets no van acabar aquí, a Reus hi havia Festa Major i estava decorat amb banderes: la de la rosa de Reus i la senyera com a imatge de la nostra nació. Durant el festeig aquestes últimes foren arrencades i com a trofeu, cremades davant de tota la multitud. Uns fets que mostren incultura a més de poca maduresa intel·lectual.


No contents amb aquests fets, amb la celebració del triomf de la selecció espanyola a l’eurocopa, hi ha una reiteració d’aquests actes tant deplorables i lamentosos. Una nova crema de símbols on s’avergonyeix la nostra nació. Com poden aquests fets quedar impunes? Com se poden festejar els resultats amb banderes anticonstitucionals franquistes? Quina relació pot tenir aquesta gent amb tant d’odi vers la nostra societat?


No espero cap resposta per part dels qui van ser presents a l’acte. Dubto molt de la seva capacitat de debatre quan únicament demostren saber fer l’animal i actuar sense coneixement. Davant d’actes similars, hom els compara amb el cas d’en Franki, a qui s’acusa sense proves de cremar una bandera espanyola i se li imposen 2 anys i 8 mesos, i queda perplex.


Comparant els casos es pot veure les desigualtats socials i polítiques que hem de suportar. No és únicament que no ens volen, sinó que a més ens rebutgen i insulten, i com no, nosaltres no actuem. Així no canviarà res. Catalunya desperta!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Si senyor! Josep tens tota la raó.. Potser una carta al diari d'aquelles que fa temps que no fas.. O posaro com a primer punt del dia a aquelles reunions a les que assisteixes no serà suficient però serà alguna cosa... Endavant!

Jordi Pinyol ha dit...

Ja tens raó ja... És ben trist que, una vegada més, tot i el precedent que esmentes, la cosa quedi en la més absoluta impunitat.

Mentre determinades actituds, encara que no hi hagi proves suficients, es consideren punibles i mereixedores de càstigs desorbitats de presó, d'altres accions, o més ben dit atacs com aquest, no se'ls dona la més mínima importància.

I no és només això. És l'atac a la Taberna Carrasclet, que denuncien des del bloc del Casal Despertaferro, i pots comptar quantes "bretolades" (com ho qualifiquen ells) més.

Jo mateix, quan anava a veure La Salseta a la plaça de la Llibertat, vaig veure una cabina de telèfon completament destrossada amb tot de vidres trencats escampats pel terra. No puc dir que ho fessin els de la 'celebració' però no deixa de ser sospitós que una nit com aquella passin coses així..

Ja n'hi ha prou!